Samsung sprema Exynos 2400 sa revolucionarnom FOWLP Tehnologijom za Galaxy S24 seriju

Izvor: Benchmark.rs

Značajna evolucija očekuje potrošače dok Samsung ponovo pokušava da povrati poverenje kupaca u svoj Exynos čipset, uvodeći dugo očekivani Exynos 2400 u standardne verzije Galaxy S24 i Galaxy S24 Plus uređaja u odabranim regionima.

Fokus na ovaj čipset se pojačao od kako je južnokorejski EDaily nedavno otkrio revolucionarni skok u tehnologiji Exynos 2400 – uvođenje Fan-out Wafer-level Packaging (FOWLP). Ovo označava značajan trenutak u pakovanju poluprovodničkih čipova, gurajući Samsung u novo doba inovacija. Exynos 2400 će predvoditi kao pionir u primeni ove napredne tehnologije pakovanja u Galaxy S24 i Galaxy S24 Plus.

Fan-out Wafer-level Packaging (FOWLP) se hvali kao ključna tehnologija koja poboljšava performanse poluprovodničkih čipova, pozicionirajući Samsung kao opasnog konkurenta liderima industrije poput TSMC-a.

Odstupajući od tradicionalnih metoda pakovanja čipova koja uključuju povezivanje čipova sa štampanom pločom (Printed Circuit Board – PCB), FOWLP eliminiše potrebu za PCB-om. Ova direktna veza sa waferom rezultira smanjenjem čipa za 40%, smanjenjem debljine za 30%, i povećanjem performansi od 15% u poređenju sa prevladavajućom FC-BGA (Flip Chip-Ball Grid Array) tehnologijom.

Tehnička zajednica s nestrpljenjem iščekuje datum lansiranja serije Galaxy S24. Samsungova strateška integracija FOWLP tehnologije i moćnog Exynos 2400 čipseta obećava dodatne slojeve inovacija u industriji pametnih telefona.

Pitanje koje se mota u svakom umu – da li će Samsung konačno prestići Snapdragon 8 seriju ovog puta? Odgovori ostaju skriveni još neko vreme, pozivajući entuzijaste da ostanu u toku sa onim što se očekuje kao revolucionarno izdanje u dinamičnom svetu pametnih telefona.

Ono što ostaje pitanje je zašto Samsung, ako je sve ovo tačno, ne ugradi ovaj čipset i u Galaxy S24 Ultra pametni telefon?

Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite ovdje. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Podešavanje privatnosti

Web analitika

Oglasi

Kolačići

Možete da izaberete do 5 proizvoda za upoređivanje:

    Uporedi Zatvori komparacije