Google Photos završava svoje besplatno neograničeno čuvanje 1. juna 2021

U današnje vrijeme kad svako od nas ima barem po jedan mobilni uređaj, broj fotografija na dnevnom nivou se broji u milionima (stotinama).

Sve te fotografije negdje trebaju i da se čuvaju, tako da je mnogima bila odlična vijest, kada je Google saopštio da se preko njihove aplikacije Google Photos mogu čuvati sve vaše fotografije, u "visokoj rezoluciji" - neograničeno. I to nije vazilo samo za Android korisnike, vec su i korisnici Apple uređaja, mogli da koriste istu aplikaciju sa istim mogućnostima.

Posle pet godina nuđenja neograničenih besplatnih rezervnih kopija fotografija u „visokom kvalitetu“, Google Photos će početi da naplaćuje skladište nakon što se iskoristi više od 15 gigabjta na nalogu. Za sve preko toga će morati da se uzme neka od pretplata za korišćenje prostora.

Promjena će se dogoditi 1. juna 2021. godine kada ce doći do jos nekih izmjena kod uslova korišićenja Google drive-a.

Google naglašava da i sa ovom promijenom, opet će besplatno nuditi više besplatnog prostora za čuvanje, nego konkurencija (misli se na Apple i njihovih besplatnih 5GB prostora cloud-a).

Po informacijama iz Google-a, danas se na Google Photos čuva preko 4 BILIONA fotografija a svake sedmice se upload-uje oko 28 milijardi fotografija i videa.

Danas svakako imamo veliki izbor cloud riješenja za cuvanje slika, videa, podataka.. Predlažem da uzmete u obzir i Mega cloud, koji kada se prijavite nudi besplatnih 50 gigabajta skladišnog prostora. (Aplikacija postoji za sve popularne platforme)

 

 

 

Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite ovdje. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Podešavanje privatnosti

Web analitika

Oglasi

Kolačići

Možete da izaberete do 5 proizvoda za upoređivanje:

    Uporedi Zatvori komparacije