Honda tvrdi da će biti prva koja će masovno proizvoditi samovozeće automobile nivoa 3

Praktično svaki poluautonomni automobil koji ste vidjeli na putu, čak i Tesla sa njegovim autopilotom, koristi -samovožnju- nivoa 2. Oni vas mogu spasiti od upravljanja, skretanja ili udaranja u papučicu gasa, ali neće sami donositi mnogo odluka. Honda, međutim, vjeruje da će pomjeriti te granice. Prema Reuters-u, auto gigant tvrdi da će biti prvi koji će masovno proizvoditi automobile sa nivoom samovožnje 3. Iako ćete i dalje morati da budete spremni za preuzimanje volana i kontrole, automobili bi mogli donositi važne odluke poput preticanja sporih automobila.

Hondino prvo vozilo nivoa 3 biće verzija njegove legendarne limuzine (na slici) opremljena funkcijom Traffic Jam Pilot. Trebalo bi da stigne prije kraja fiskalne godine kompanije ili najkasnije do marta 2021. godine.

Ovo nije prvi automobil na serijskom nivou koji nudi nivo 3 autonomne vožnje. Audi se pohvalio da će njegov A8L iz 2019. godine podržati taj nivo autonomije. Međutim, Audi je morao da otkaze te planove zbog nekih zakonskih regulativa. Hondin pristup je možda prvi koji će da stigne do ulica, na širem nivou. To je značajno dostignuće, čak i ako je to veoma, veoma daleko od istinske autonomne vožnje nivoa 4 i 5.

Ali sa konstantnim usavršavanjem tehnologija i vještačke inteligencije, možemo da se nadamo ozbiljnim pomacima u narednih 5 godina.

Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite ovdje. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Podešavanje privatnosti

Web analitika

Oglasi

Kolačići

Možete da izaberete do 5 proizvoda za upoređivanje:

    Uporedi Zatvori komparacije