Nvidia kupuje ARM za 40 milijardi dolara

Nvidia je u nedelju izjavila da od SoftBank-a kupuje proizvođača čipova Arm za 40 milijardi dolara. Arm će funkcionisati kao odsijek Nvidije i sa sjedištem će ostati u Velikoj Britaniji i "nastaviće da koristi svoj model otvorenog licenciranja, zadržavajući svoju globalnu neutralnost“, rekla je kompanija. Ali dogovor će se i dalje suočiti sa intenzivnom regulatornom kontrolom.

Intelektualna svojina britanske kompanije pomaže u napajanju procesora mobilnih uređaja za kompanije, uključujući Apple, Samsung i Qualcomm. Vrednost Arm-a je verovatno samo porasla od akvizicije SoftBank-a, Microsoft je izradio Arm-based Surface i verziju Windows-a za Arm, a Apple planira da prebaci buduće Mac-ove na čipove zasnovane na Arm-u.

Sama Vijest naglašava koliko je Nvidia bila uspješna u poslednjih pet godina, fokusirajući se na područja poput GPU-a, samovozećih automobila i AI.

Kao primjer može da posluži informacija, da je Nvidija u vrijeme kada je SofBank kupila ARM 2016 god, vrijedila oko 30 milijardi dolara, dok današnja vrijednost Nvidie iznosi oko 300 milijardi dolara.

Kako će i šta da se dešava u narednom periodu......Vidjećemo.

Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite ovdje. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Podešavanje privatnosti

Web analitika

Oglasi

Kolačići

Možete da izaberete do 5 proizvoda za upoređivanje:

    Uporedi Zatvori komparacije