Svi na jednom mijestu: Facebook povezuje tri najpopularnije aplikacije

Još početkom prošle godine najavljeno je spajanje aplikacija "Messenger", "WhatsApp" i "Instagram" u jednu zajedničku platformu za razmijenu poruka i to se ovih dana sprovodi. Doduše, ulazi na mala vrata.

Korisnici u SAD su primijetili da im je u okviru "Instagramove" mobilne aplikacije na iOS-u i Androidu ponuđena nadogradnja na novi ugrađeni sistem za razmijenu poruka - koji nakon tog ažuriranja značajno mijenja izgled.

Nakon ažuriranja, koje je potrebno ručno pokrenuti, čat u "Instagramu" izgleda gotovo isto kao onaj u "Messenger", a za njega se koristi i ista, "Messenger-ova" ikona. Aplikacija najavljuje i da će na ovaj način moći da se komunicira i s kontaktima koji imaju samo nalog na "Facebook-u", te nemaju nužno otvoren račun na "Instagramu". Oni koji su ažurirali aplikaciju i pokušali to da učine za sada javljaju kako komuniciranje s jedne na drugu društvenu mrežu još nije moguće, pa je očigledno reč o funkcionalnosti koja će biti uključena naknadno.

Osim redizajna, "Instagram" je ovim dobio i opcije iz Messenger-a poznate od ranije: reakcije emotikonima na poruke, te odgovaranje na specifične poruke na način, što je mogućnost dostupna i u "WhatsApp-u".

"Facebook-ov" dugoročni plan o spajanju svih svojih chat platformi u jednu kako bi moglo da se komunicira između njih, očigledno je u novoj fazi provjere. Jednom kada on bude gotov, očekuje se i da čitav taj sistem razmijene poruka bude zaštićen. Inicijalno je u planu bilo zacrtano da će se spajanje dogoditi tokom 2020. godine.

Ako će se držati zadatih termina, onda do kraja godine možemo da očekujemo da će korisnici koji imaju samo "Facebook" moći da se dopisuju s korisnicima ju koji imaju samo "Instagram" i obratno, a vjerovatno će nakon toga u sistem biti ubačeni i oni koji koriste "WhatsApp" (samostalno ili uz neku od ovih aplikacija).

 

Izvor: B92

Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite ovdje. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Podešavanje privatnosti

Web analitika

Oglasi

Kolačići

Možete da izaberete do 5 proizvoda za upoređivanje:

    Uporedi Zatvori komparacije